Haptotherapie

 

Wat is het?

 

Haptonomie betekent: de leer of de wetmatigheid van het voelen. "hapsis" is Grieks voor "voelen" en  "nomos" betekent "wet"of "leer". De grondbeginselen van haptonomie vormen de basis voor de behandeling die de cliënten krijgen: haptotherapie. Een therapie die mensen bewust maakt van hun gevoel,  om zo nieuwe grenzen en krachten te herkennen en te verwoorden.

 

Hoe werkt het?

 

Bij deze therapie geeft de aanraking informatie over het gevoels- en geestelijk leven. Het geeft inzicht in het menselijk bestaan; over hoe we in het leven staan. Haptotherapie helpt bij het zoeken naar een eigen evenwicht in het leven. Door het versterken van het basisgevoel van veiligheid, zelfvertrouwen en eigenheid ontdek je jouw eigen plaats in de wereld. Wanneer je vertrouwen hebt in het leven durf je beter jouw eigen mogelijkheden en onmogelijkheden onder ogen te komen in relatie tot jouw leefwereld (relaties, gezin, familie, werk).

 

Haptotherapie

 

Het lichaam is de drager van het geheugen en het voertuig van de gevoelens. Dit is voor veel mensen een eye-opener. Door gebruik te maken van deze therapie kan het lichaam als het ware gaan spreken en kunnen gevoelens en indrukken naar boven komen. Haptotherapie gaat om contact, ontmoeting en relatie.