Vergoeding

Psychosomatische fysiotherapie

De vergoeding psychosomatische fysiotherapie valt onder de vergoeding fysiotherapie. Fysiotherapie valt bij de zorgverzekeraars onder de aanvullende verzekering.  De praktijk heeft contracten met alle grote verzekeraars en de nota (mits u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie) wordt door de praktijk rechtstreeks bij de zorgverzekeraar ingediend. 

Indien u niet aanvullend verzekerd bent krijgt u geen vergoeding en betaalt u de kosten zelf. U krijgt dan een nota toegestuurd die u zelf moet betalen.

Haptotherapie

Haptotherapie valt bij de meeste zorgverzekeraars onder ‘alternatieve geneeswijzen’. Indien u aanvullend verzekerd bent, kunt u derhalve aanspraak maken op een vergoeding of gedeeltelijke vergoeding vanuit die categorie. Kijkt en vraagt u dit altijd goed na. Bent u niet (aanvullend) verzekerd? Dan betaalt u de kosten zelf.

(NB: dit geldt ook voor een eerste consult/oriënterend gesprek)

U ontvangt de factuur op uw mailadres vanuit een beveiligd programma. Om dit mogelijk te maken zult u bij de intake de vraag voorgelegd krijgen om hiermee akkoord te gaan, zodat u in het systeem opgenomen kunt worden. Wanneer het voor u echt onmogelijk is om van email gebruik te maken, is het mogelijk om de factuur via de reguliere post te ontvangen.

U moet uw factuur altijd zelf indienen bij uw zorgverzekeraar voor eventuele vergoeding; u dient het bedrag zelf zo snel mogelijk direct naar de praktijk over te maken. De gegevens daarvoor vindt u op de factuur.